Ny sjømannsprest inviterer til sommerfest

 Trine Færevåg er ny ”sjef” for alle prestene nord på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 30. mai 2013 06:01

ALBIR

Trine og Ingard Færevåg har allerede jobbet en måned ved kirken nord på Costa Blanca. Nå skal de forholdsvis nyansatte være med å arrangere sommerfest 5. juni ved kirkesenteret i Albir. En liten markering fordi det er slutt på sesongen – og at kirken er over på sommertider. Det vil si åpent hver tirsdag og torsdag samt gudstjenester hver søndag.

– Hvorfor søkte dere hit etter fem år ved Sjømannskirken i Stockholm?
– Stillingsannonsen traff meg bare midt i magen. Etter å ha vært prost i 12 år i Solør og daglig leder i Sjømannskirken i Stockholm i fem år, var dette min mulighet til ”bare” å være prest. Da kan jeg ha et litt annet fokus i jobben, forteller Trine Færevåg til Vikingposten.

Finn hjelp i vår bransjeguide

Daglig leder for Sjømannskirken Albir/Villajoyosa er Berte Marie Ulveseter. Trine Færevåg er koordinator for prestene i tillegg til å være ”vanlig” prest.
Mannen hennes, Ingard Færevåg, skal jobbe i en 50 prosent stilling som informasjonsmedarbeider.

– Vi er blitt vanvittig godt tatt imot her. Det har vært store forventninger til vi kom, og vi har opplevd mye varme fra folk. Den første tiden inneholder alltid en bratt læringskurve. Alt fra å lære å kjenne menigheten til det mer praktiske livet. Her skal vi være til vi ikke skal være her mer. En slik innstilling hadde vi i Stockholm også. Men jeg tror vi kommer til å bli her lenge, sier sjømannsprest Færevåg.

Nå er de i full gang med planleggingen av årets sommerfest. 
– Vi skal ha grilling, mannekengoppvisning, underholdning, åresalg med flotte premier og allsang der vi skal synge sommersanger. Dette skjer her på kirkesenteret onsdag 5. juni om ettermiddagen. Da er det bare å møte opp til en flott sosial samling, sier Trine og Ingard Færevåg.