Null service på Orihuela Costas strender

Frister det med en tur på stranden? Her får du ikke leie solseng, toalettene er stengt, badevaktene er borte og ikke én strandkiosk får holde åpent.

Spaniaavisen

Publisert 29. mai 2014 07:39

ORIHUELA COSTA

Kyststripen i Orihuela kommune har syv blå flagg for gode strender. Det er vanskelig å forstå om en tar seg en tur på strendene i Orihuela Costa nå i mai.

På Cala Capitán møtes man av et lite skilt ved de stengte toalettene. Skiltet forklarer at om du trenger nøkkel, så er det bare å henvende seg til badevaktene. Og det kunne jo vært en grei løsning om det bare hadde vært badevakter til stede…

Svenske Alexandra og Cornelis Blomster er på besøk hos mamma og mormor Camilla Blomster. De er ikke fornøyd med de stengte barene og strandkioskene langs strendene i Orihuela Costa.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Dette mener vi er rett og slett dårlig service for turistene som kommer hit nå. Vi må ta med oss alt av mat og drikke hjemmefra. Og det aller dårligste er toalettsituasjonen. Det ble åpnet ett toalett her på søndag, men det kan man ikke bruke da det er langt fra rengjort, sier Camilla Blomster til Vikingposten.

Firmaet Chiringuitos del sol som driver tjenestene på strendene skylder kommunen en million euro. De får rett og slett ikke gå i gang med årets sesong før pengene er betalt. Selskapet har frist til 5. juli, før konsesjonen går ut. Men som Orihuela-politikerne også vet, turistene kommer lenge før den tid.

Ifjor åpnet strandkioskene allerede før påske og holdt åpent helt frem til november.