Konsernsjef i Norwegian Geir Karlsen og kommunikasjonsdirektør Grete Kruse Roald var i Alicante tirsdag ettermiddag. Deretter ventet Barcelona og Málaga. Foto: Terje Aspdahl
REISE

Norwegian vurderer å starte innen­landsruter i Spania

Tirsdag ettermiddag var konsernsjef Geir Karlsen (58) med på Norwegian sin jubileumstur til Elche-Alicante-flyplassen. Med seg i kofferten hadde han planer om oppstart av innenlandsruter i Spania.


COSTA BLANCA

Flyselskapet Norwegian har i disse dager 20-årsjubileum siden de første flyene gikk hit til Costa Blanca og Portugal og i den anledning var sjefen sjøl med på jubileumsturen til Alicante. Geir Karlsen med blant andre kommunikasjonsdirektør Grete Kruse Roald skal innom selskapets baser i Alicante, Barcelona og i Malaga under sitt tre dager lange Spania-besøk.

– Det var god stemning og fullt fly på turen fra Norge og hit. Det ble delt ut både sjokolade og bonuspoeng til de reisende under turen, sier en opplagt og fornøyd konsernsjef til SpaniaAvisen.

Etter pandemi og på randen av konkurs er det igjen vind i seilene - eller snarere mer luft under vingene - for flyselskapet. Nå er det 154 ansatte ved flyplassen i El Altet og totalt 700 ansatte ved de tre spanske basene til sammen.

– Vi har økt kapasiteten med et fly her i Alicante, så nå har vi tre fly fast stasjonert her mot to i fjor på samme tid. Samtidig er Aalborg, Skavsta og Haugesund tre nye ruter hit til Costa Blanca. Flyplassen her i Alicante, og Spania generelt, er ekstremt viktig for oss, sier Geir Karlsen.

Samtidig åpner han for muligheten til å begynne å fly også innenlands her i Spania fra El Altet. Hvor, ønsker han ikke å si nå.

– Vi ser på flere muligheter, da vi vet det er mange som benytter flyplassen her som transitt for å reise videre, bekrefter konsernsjefen.

 Norwegian vurderer også å åpne basen på Kanariøyene igjen.

Billettprisene har har gått til himmels etter Flyr-konkursen. Geir Karlsen kan ikke love billigere billetter fremover.

– Prisene følger tilbud og etterspørsel. Er det stor etterspørsel så går prisene opp, daler etterspørselen gjør prisene det samme, slår han fast. Konsernsjefen har også en oppfordring:
– Folk må reise mer.

– Vær tidlig ute med å bestille og se etter avganger med ukurante tider. Da har man en større sjanse til å få de billigste billettene. De billigste billettene går alltid først, sier kommunikasjonsdirektør Grete Kruse Roald. 

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.