Reise

På dagen 20 år siden Norwegians første flyvning til Spania

Markeres i dag.


COSTA BLANCA/OSLO

5. april 2003 lettet tre Norwegian-fly fra Oslo lufthavn Gardermoen med retning Portugal og Spania. Dette markerte startskuddet for selskapets internasjonale satsing og en milepæl i selskapets historie.

De første internasjonale flyvningene gikk til Faro i Portugal samt Malaga og Murcia i Spania. I løpet av disse årene har omkring 17 millioner kunder reist med Norwegian mellom Norge og Portugal og Spania.

– Rutene vi lanserte den gangen ble godt tatt imot, og takket være en vedvarende tillit fra kundene har vi kunnet utvide rutenettverket og tilbudet vårt år for år. Fra de første rutene til Portugal og Spania, flyr vi i sommer til 116 destinasjoner, hvorav 13 er helt nye i år, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

20 år etter den første internasjonale flyvningen fortsetter Portugal og Spania å være feriefavoritter for reiseglade nordmenn, og Norwegian flyr i sommer til ni destinasjoner i Spania. Fra Norge flyr selskapet direkteruter til Spania fra Stavanger, Haugesund, Bergen, Trondheim, Ålesund, Torp og Oslo.

Her er Norwegians ruter til Spania i sommersesongen:
Malaga, Alicante, Barcelona, Bilbao, Ibiza, Las Palmas, Madrid, Palma, Tenerife.

Norwegian er det største norske flyselskapet og har for tiden omtrent 4 500 ansatte. Hovedvekten av de ansatte er i Norge og er tilsatt ved de norske basene i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger eller på hovedkontoret på Fornebu. Selskapet har også ansatte ved baser i de andre nordiske landene, og har kontorer i Riga og Barcelona samt baser i Alicante og Malaga.

Med sine baser i Alicante og Málaga samt kontor i Barcelona, har Norwegian omkring 650 ansatte her i Spania. 

 

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.