Norwegian-pilotene kan lamme selskapet

Vurderer sympatiaksjoner med de kabinansatte.

Spaniaavisen

Publisert 14. mai 2014 05:11

OSLO/COSTA BLANCA

Norwegian Pilot Union som teller rundt 650 norske, svenske og danske piloter, ba i går Parat ta de formelle skritt slik at pilotene kan sette i verk aksjoner i sympati med selskapets kabinansatte.  Skjer det vil pilotene straks ramme det meste av Norwegians virksomhet, melder Aftenposten.

Lederen for pilotforeningen i Norwegian, Halvor Vatnar, sier til avisen at han er sjokkert over hvordan ledelsen i Norwegian har håndtert konflikten med selskapets norske og danske kabinansatte.

– Vi vil følge de regler som gjelder ved en konflikt og det vil bli sendt plassoppsigelse for pilotene. Vi vil deretter kunne iverksette sympatiaksjoner 14 dager etter at plassoppsigelse er sendt. Vi håper vi slipper å gå til aksjoner for å støtte de som jobber i kabinen. Vi håper at vårt varsel i dag setter fart i anstrengelsene for å få til en forhandlingsløsning, sier Vatnar.

Fagforenigen Parat har lagt opp til en felles streik for de rundt 1200 kabinansatte i Norge og Danmark. På grunn av varslingsfristen på minimum fem dager kan det ikke bli opptrapping av streiken før tidligst mandag 19. mai.