Norske eiendomsinvestorer med spansk boligsatsing

Her satses det stort.

Spaniaavisen

Publisert 16. mai 2012 09:08

COSTA DEL SOL

Mens finanskrisen rir kontinentet og norsk økonomi går så det suser, ser nordmenn igjen mot det spanske boligmarkedet. På Costa del Sol har norske meglere firedoblet salget siden i fjor. Nå går norske investorer inn med en halv milliard kroner i fasjonable Elviria, området de selv var med å bygge ut på 1980-tallet.

– Jeg er sikker på at det spanske eiendomsmarkedet kommer til å utkonkurrere det norske med tanke på investeringer. Området langs Costa del Sol er kort fortalt den mest attraktive strekningen på den mest attraktive kyststripen i Europa. Dessuten er det et trygt og veletablert norsk miljø her, med alt nordmenn vanligvis ønsker seg innenfor en liten radius, sier Terje Heggedal.

På jakt etter bolig i Spania? Sjekk ut disse prospektene først

Sammen med Christian Conradi-Larsen investerer Heggedal stort i denne delen av Spania. Gjennom investeringsselskapet Furuholmen Elviria Spain har de kjøpt over 11.000 kvadratmeter boligflate i Elviria bare løpet av den siste måneden. Dette er trolig norsk rekord i spansk boligshopping.

I området Elviria ved Marbella, en av de mest populære ferieboligdestinasjonene, har kvadratmeterprisen sunket med mellom 20 000 og 40 000 kroner de siste ti årene.

– En attraktiv ferieleilighet på Costa del Sol koster akkurat nå typisk like mye som en 35 kvadratmeters hybel i Oslo, sier Heidi Ch. Bråteng, megler i Segarra & Bråteng i Marbella med over 30 års erfaring med kjøp og salg av eiendom i Spania.

Les også: Stygt prisfall på boliger langs Middelhavskysten

Terje Heggedal var selv med å ta de første spadetakene i dette området da norske Furuholmen bygde ut boligfelt på midten av 1980-tallet. Han har fulgt markedet tett siden da.

– Dagens situasjon gir helt vanlige nordmenn anledning til å få seg ”hytte” i solen. Timingen er unik, og derfor har vi på kort tid bygget opp et norsk serviceteam med meglere, advokater og andre relevante aktører, slik at nordmenn kan gjøre et trygt kjøp. Vi er så sikre på at de vil trives at vi gir trivselsgaranti til de som ønsker å bo her nede, forteller Heggedal.