Nordmenn rammet av skogbrann - 14.000 evakuert

Stor skogbrann truer boliger i La Nucia, Benidorm, Finestrat og Polop - 14.000 mennesker evakuert. Se bilder og video.

Spaniaavisen

Publisert 24. januar 2009 11:14

LA NUCIA

Oppdatert: 00:49
Politi holder på å evakuere boligområdene som ligger nærmest skogen i bunnen av fjellet Puig Campana. Boligområdene er truet av både flammene men ikke minst røyken fra skogbrannen.

Det blåser kraftig i nordre del av Costa Blanca i dag. Vinden gjør at skogbrannen sprer seg raskt i det knusktørre terrenget. Brannmannskapene har en særdeles vanskelig jobb. På grunn av den kraftige vinden har de ikke kunne bruke helikopter i slukkingen.

14.000 mennesker i 25 ulike urbanisasjoner er evakuert på grunn av brannen, som startet like etter klokken ni lørdag morgen i El Copet-området. Brannen skal ha startet da vinden brakk ned en høyspentlinje.

Har du tips eller bilder, send oss en mail her. 

Det bor mange nordmenn i La Nucia, og etter det Vikingposten kjenner til er flere av dem berørt av brannen. Vi snakket med et ektepar tidligere i formiddag, og de var ennå hjemme i huset selv om røyken veltet nedover gaten. Men de evaluerte situasjonen fortløpende om de måtte evakuere på grunn av røyken.

25 nordmenn på sykehjemmet Betanien i Alfaz del Pi er blant de evakuerte og holder nå til på Hotel Kaktus i Albir mens de venter på klarsignal til å flytte tilbake igjen.

– Pasientene opplevde nok evakueringen som nokså traumatisk. Men vi klarte likevel å håndtere det på en veldig profesjonell måte, sier direktør Marit Møller Wolfe til NRK.

500 personer fra brannvesenet er involvert i slukkingen. De får hjelp av styrker fra Guardia Civil og det lokale politiet. Forstsatt har ikke brannmannskapene fått kontroll over skogbrannen. Lørdag kveld hadde minst fire boliger gått tapt i brannen, men ingen mennesker skal være kommet til skade.

Klikk på bildene for å se større versjoner.

Se videoer fra skogbrannen under.