Nordmenn med på barnehagesatsing på Costa Blanca

Åpner internasjonal barnehage.

Spaniaavisen

Publisert 17. mai 2012 05:35

LA NUCIA

Om en måned åpner Mon Petit sine dører i La Nucia, ikke langt fra Den norske skolen Costa Blanca. Barnehagen har en av Costa Blancas flotteste utsikter.

To spanske pedagoger og en norsk assistent skal jobbe i barnehagen, godt hjulpet av foreldrekontakt og primus motor Kristin Tennebø. Gjengen bak denne nye barnehagesatsingen har jobbet hardt de siste månedene for å kunne åpne dørene for de aller minste i løpet av juni.

Les også: Norsk Spania-skole blir dobbelt så stor

– Vi håper å ha offisiell åpning mandag 11. juni, men man vet aldri her i Spania. Nå er i hvert fall alle lisenser og godkjenninger på plass. Det har vært litt av en papirmølle vi skulle gjennom for å bli godkjente av La Nucia kommune. Denne uken overtok vi også lokalene, så nå blir det hard jobbing med innredning og oppussing en måned fremover, sier Kristin Tennebø til Vikingposten.

Hun skal ikke selv jobbe i barnehagen. Tennebø skal være foreldrekontakt og ha ansvaret for markedsføringen. Dessuten skal hun ha sine to barn på ett og 3,5 år i der.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Det er de to spanske pedagogene Angela og Patricia som eier selskapet som skal stå for driften. Begge to har lang erfaring fra jobb i spanske barnehager i området. I tillegg kommer også Eller Feyling til å jobbe her.
Hun har tidligere jobbet ved barnehagen på den norske skolen i Alfaz. Ellen snakker både spanske og norsk flytende. I tillegg snakker en av de spanske damene engelsk, sier Tennebø.

Når de åpner 11. juni kommer de til å ha barn fra Frankrike, Nederland, Tyskland og Norge.

– Hovedspråket blir spansk, og dette blir en flott plass for de aller minste å lære seg språket kjapt på. I og med at jeg er foreldrekontakt, og Ellen er assistent, kommer heller ikke nordmenn til å ha problemer med kommunikasjonen med de ansatte, sier hun.