Nordmenn må betale ekstra for leiebil i Spania

Presser prisene opp i høysesongen.

Terje Aspdahl

Publisert 25. juni 2013 12:36

COSTA BLANCA/OSLO

Georg Oftedal kaller det hele en "uetisk handlemåte". Da han skulle bestille fra Sevilla til Malaga i Spania gjennom Budgets internasjonale hjemmeside oppdaget han at prisen ble opp til tre ganger så høy da han krysset av for at han var norsk statsborger.

– Jeg leier bil mellom 20 og 25 ganger i året og er klar over at det kan være prisforskjeller, men reagerer på størrelsen her. Dette er sesongbasert og helt ut av proporsjoner, sier Oftedal til Aftenposten.

For tredagers billeie var laveste pris med amerikansk statsborgerskap 82 euro, mens når Oftedal krysset av for norsk statsborgerskap hoppet prisen opp til over 220 euro. En forskjell på 138 euro med andre ord. I tillegg kommer eventuelle ekstra forsikringer, bensin og andre avgifter.

Les også: Føler seg lurt av leiebilfirma

Les også: Advarer mot flere leiebilselskaper i Spania

Leif Eddy Iversen,  internasjonal salgs- og markedsdirektør for Norden hos Budgets moderselskap Avis Budget Group, sier til Aftenposten at observasjonen er riktig.

– Vi har en såkalt source market pricing, og prisene vil kunne variere avhengig av konkurransesituasjonen på de enkelte markedene, sier Iversen. Men han hevder pristilbudet er tilpasset forholdene i det landet leietaker hører hjemme.

Georg Oftedal kjøper ikke forklaringen til Budget.

– Du kan uansett ikke leie ut bil i Europa uten visse forsikringer. Dette handler om å presse prisene uforholdsmessig høyt opp når det er høysesong i enkelte markeder, sier Oftedal til Aftenposten.

Dette er Spaniaavisens partner på bilutleie med fri km – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti