Nordmenn drømmer fortsatt om et feriested i Spania

Lokkes av klimaet og lavere priser.

Spaniaavisen

Publisert 5. april 2012 09:45

COSTA BLANCA

Nordmenn ønsker seg ikke bare til utlandet på grunn av lavere priser, men først og fremst på grunn av et varmere klima, viser siste utgave av det månedlige Boligmeteret, som Prognosesenteret utarbeider for Eiendomsmegler 1.

Med milde vintre og mange soldager topper Spania listen over landene hvor nordmenn helst vil kjøpe fritidsbolig. Deretter følger Italia, USA, Sverige, Hellas, Danmark, Tyrkia og Finland, skriver DN.no.

Her finner du en oversikt over boliger til salgs på Costa Blanca og Costa Calida

På spørsmål om hva som er de viktigste årsakene til at folk planlegger å kjøpe fritidsbolig i utlandet, svarer et flertall at ønsket om å komme til et bedre klima er viktigst. Deretter føler levekostnader og ønsket om å tilbringe deler av året i utlandet.

Tross et betydelig prisfall i Spania og store deler av Europa, kommer «bra investering» nest sist ut i forhold til kjøpsårsaker som er viktige. Den yngste aldersgruppen skiller seg klart fra de andre ved at de i liten grad mener «bra investering» er en viktig kjøpsårsak.

…og her finner du en oversikt over leieboliger

Omtrent fem prosent av husstandene svarer at de vurderer å kjøpe fritidsbolig i utlandet, omregnet til antall husstander så vil dette tilsi omtrent 100.000 husstander.