Nordmann terror­tatt på Costa Blanca

Er varetektsfengslet.


COSTA BLANCA

Guardia Civil pågrep 41-åringen i La Hoya-distriktet av Elche (Alicante). Her har han bodd i ett år sammen med kone og to barn.

Mannen har norsk statsborgerskap men skal ha forsøkt å skaffe seg et irakisk pass. Ifølge informasjon fra Europol skal han ha forsøkt å ta seg inn i Syria og Irak med tre personer for å kjempe i konfliktområder. De tre er tidligere knyttet til terror, den ene hadde en rolle under et terroranslag i Grozny (Russland) hvor 21 personer ble drept.

Her har politiet akkurat tatt seg inn i boligen og pågrepet den norske mannen.

På mannens datamaskin skal politiet ha funnet materiell som knytter han til terrorisme, inkludert IS og det politiet kaller "instruksjons-manualer" som brukes for å rekruttere og indoktrinere potensielle terrorister.

Nyhetsbyrået EFE skriver at nordmannen etterforskes for sin forbindelse med nettsteder og plattformer som benyttet av jihadister, den ekstreme retningen innen islamisme.

Han skal ha vært svært aktiv på internett og drev propaganda og brukte en rekke mobilapper i et forsøk på å holde sin aktivitet skjult. Slik forsøkte han også å hindre at noen kunne avlytte hans telefonsamtaler.

Mannen er nå varetektsfengslet mens etterforskningen fortsetter.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.