Nok et norsk par ranet på motorvei i Spania

Begynner å bli mange ransofre nå.

Spaniaavisen

Publisert 15. juli 2011 15:32

BARCELONA/TRONDHEIM

Denne uken ble Sigrun og Sigmund Dehlin ranet på en spansk motorvei. Nå ønsker de å advare andre turister som kjører bil i Spania.

– Man skal ikke stoppe på oppfordring fra andre – uansett, sier Sigmund Dehlin (67) til adressa.no.

Ekteparet Dehlin kjørte leiebil på vei nordover langs middelhavsveien autopista 7, etter å ha feriert på sin fritidseiendom i Javea.  Ved Sitges, cirka tre mil sør for Barcelona, ble de oppmerksomme på at en person i bilen bak forsøkte å få kontakt.

Motorveiranerne stjal til og med hjertemedisinen
Beskutt og ranet på vei til Spania

Her tar nordmannen bilde av veiranerne

– Han blinket og tutet og gestikulerte. Deretter kjørte han opp på siden av oss og pekte på bakenden av bilen vår. Han la seg så inn til siden av veien med varsellysene på, forklarer ekteparet.

Ut av bilen kom en mann i refleksvest, noe som forledet nordmennene til å tro at han jobbet i det spanske veivesenet eller lignende. Mannen pekte på bakenden av nordmennens bil, ropte «fire, fire» og var generelt oppstemt, forteller ekteparet. Da de omsider skulle kjøre videre, viste det seg at de hadde blitt ranet for veske og sekk.

I avledningsmanøvren forsvant både mobiltelefoner og bankkort. Heldigvis hadde de flybillettene og passene i bagasjerommet.

Der ventet nemlig flyet som skulle ta dem hjem til Trøndelag. Paret hadde til alt hell flybilletter og pass i baggasjerommet.