Nekter å gi huseiere én euro i avslag på ekstraregning

Beboere i Catral lite fornøyd etter aksjon.

Spaniaavisen

Publisert 10. desember 2009 08:10

CATRAL

Ordføreren (PP) i Catral, Aurelio Albero, kom ut for å møte demonstrantene onsdag, men fortalte dem at de ikke fikk refundert en eneste euro for sine ulovlig bygde hus.

Rundt 150 beboere, mange av dem britiske, marsjerte til rådhuset i Catral onsdag under banneret ”ofre for byplanleggeres korrupsjon”. De hevder å være ofre etter at de har kjøpt eiendom i god tro.

Boligkjøperne ble fortalt at utbyggerne hadde innhentet alle tillatelser på forhånd. De anklager både det lokale rådhuset og regionsregjeringen i Valencia siden utbyggingen fortsatte etter at det forelå en rapport i 2002 fra Seprona, miljøavdelingen i Guardia Civil.

Les også: Nekter å betale for at ulovlige boliger skal bli lovlig

Ordfører Albero var ikke spesielt glad for å se demonstrantene, og hevdet at kommunen selv var et offer i denne saken. Den har tapt 80 millioner euro (680 millioner kroner).

Avisen Información skriver at ordføreren nekter for ryktene om at elektrisitet- og vannforsyningen til eiendommene blir kuttet.

– Alle eierne må betale én prosent skatt av verdien, slik som alle andre må, sier Albero.

I tillegg må de ulovlig reiste husene skaffe seg en septiktank og betale 10 prosent av kostnadene for dette i bot, selv om det egentlig er utbyggerne som skulle tatt den regningen.