Nekter å avgi areal til høyhastighetstoget

Orihuela kommune nekter å bidra til at høyhastighetstoget AVE skal kunne passere.

Spaniaavisen

Publisert 14. desember 2008 08:44

ORIHUELA

Representanter fra departementet for offentlige arbeider reiste tirsdag til Orihuela for å bistå med nødvendig administrasjon rundt prosessen for å ekspropriere områder til den nye jernbanen. Ingen fra Orihuela kommune stilte opp.

Les også: Toglink mellom Alicante og Murcia forsinkes

– Prosedyrene oppfyller ikke lovens krav. Eksproprieringsbestemmelsene, listen over de som blir berørt og dagen for avtaleinngåelse omfattes bare av en eneste rettslig kjennelse, sier byplanlegger Antonio Rodríguez Barberá til representanter for selskapet som står for infrastrukturen, ADIF.

Han mener at korte varslingsfrister overfor de berørte eierne gjør dem forsvarsløse i denne saken.

Barberá har siden 2004 arbeidet for at AVE-togene skal gå under jorden, og vil ikke stoppe kampen for en alternativ rute, som selv ingeniørene hos ADIF har ment er gjennomførbar.

Les også: Vannet ulovlig – fikk bot

Det pågående prosjektet vil kreve utvidelse av jernbanesporet over Tajo-Segura-elven. Rådhuset mener at dette vil sette byutviklingen i framtiden i fare.

Ordfører Mónica Lorente har fått med seg opposisjonen og over 40 lokale foreninger til en massedemonstrasjon mot planene kl 12.00 søndag 21. desember.