Narko-bander rullet opp

Politiet i Torrevieja har hatt hendene fulle med å rulle opp narkotikabander og en prostitusjonsliga.

Terje Aspdahl

Publisert 29. august 2008 08:35

TORREVIEJA

I månedsvis har det nasjonale politiet vært på sporet av en narkotikabande som også har tvunget unge kvinner til prostitusjon. Kvinnene har vært holdt som sexslaver og tvunget til å selge sex fra hoteller og privatboliger.

Da politiet raidet en luksusvilla i Torrevieja ble seks kvinner – alle utlendinger – tatt hånd om. De var stuet sammen på et rom i villaen. De hadde ikke tilgang til toaletter og måtte gjøre fra seg i søppelbokser.

Under razziaen kom politiet også over narkotika som kokain, hasj og Viagra. Blant beslagene er også 5000 euro, mobiltelefoner, to biler og flere våpen. Syv personer ble pågrepet. De pågrepne kommer fra Sør-Amerika og Romania, mens gjenglederen skal være en 38 år gammel spanjol.

I en annen aksjon kom politiet over 2500 kilo hasj. Et internasjonalt nettverk har brukt marinaen i Torrevieja som landingssted for narkotikaen før de har fraktet den videre.

Åtte personer ble pågrepet på båten da den la til kai i marinaen, mens ytterligere fem personer ble tatt i havnen. Blant de pågrepne er det personer fra Spania, Litauen, Italia og Marokko.

Aksjonen ble gjennomført etter at politiet har avlyttet samtaler. De visste at en last med flere tonn narkotika skulle landes i marinaen.