Naboene lever i frykt for boligokkupanter

Husdrømmen ble til mareritt.

Spaniaavisen

Publisert 18. mai 2019 15:55

De kjøpte bolig i et område de trodde ville være et av de mest fredelige i Dénia (Alicante).

Nå lever beboerne i urbanisasjonen Mirador Monte Pedrera i frykt på grunn av husokkupanter. Av 64 boliger er 23 okkupert og det er kun 11 boliger som lovlig bebodd, skriver Levante.

Urbanisasjonen ligger i et fornemt strøk, nær Montgó i Dénia. Det er kun 11 leiligheter som har legitime eiere, hvorav to er utleid. De sier at de blir stadig utsatt for fornærmelser og trusler fra okkupantene. 

Eierne kan heller ikke bruke fellesområdene eller bassenget. Heisene virker ikke og det er ikke lys, hverken i garasje eller trappeoppganger. Det skyldes at utbygger ikke betaler sin andel av fellesutgiftene for de usolgte leilighetene. 

Administrator for felleseiet, Diego Piera, sier at den siste voldelige hendelsen inntraff da en person som ble sendt av utbygger havnet på sykehus med brukket arm.

– Vi har gjort alt vi kan, beboerne har hatt møter med lokalpolitiet, nasjonalpolitiet, ordføreren og byråden med ansvar for sikkerhet. Ingen vet hva de skal gjøre, sier Piera.

Advokat Luis Mira sier at de rettslige prosessene for å få ut husokkupanter går svært sakte.

– Husokkupasjoner forkommer over hele Spania og det finnes manualer på nettet for hvordan man skal gå fram, sier advokaten. Okkupantene bryter seg inn og venter et par dager. Deretter bytter de låsene og kan ikke kastes ut fordi de hevder å ha vært der i mer enn 48 timer.