Nå har også denne kommunen startet influensavaksine-kampanjen

Influensavaksinasjonskampanjen 2021-2022 startet i Alfaz del Pi onsdag.

ALFAZ DEL PI

De første dagene vil bli brukt til å vaksinere personer over 70 år, inkludert de som er født i 1951, siden administreringen av denne vaksinen vil falle sammen med boosterdosen mot coronaviruset.

 Dette forteller byråd for helse i Alfaz del Pi kommune, Marisa Cortés. 
– For øyeblikket kan personer over 70 år gjøre en avtale både for influensavaksine og for den tredje dosen av Pfizer, forutsatt at det har gått seks måneder siden siste dose, sier Cortés.   

Dermed kan de over 70 år som ønsker det få influensavaksine sammen med den tredje dosen av COVID-19-vaksinen. Foreløpig gjelder dette bare for denne aldersgruppen. 

Vaksinasjonen vil finne sted på helsesenteret i Alfaz del Pi og på helsekontoret i Albir. Time kan bestilles via web og applikasjon, på telefon eller i skranken ved begge helsestasjonene. 

Byråden for helse understreker at det forventes at de under 70 år kan begynne å vaksinere seg mot influensa fra og med 15. november, selv om det foreløpig ikke vil være mulig å bestille time før den forrige gruppen er ferdig. 

Influensavaksinen anbefales til personer over 65 år og personer mellom 14 og 65 år med høy risiko for komplikasjoner avledet av viruset eller som er institusjonalisert i lang tid, samt gravide kvinner i alle trimester av svangerskapet og barn eldre enn seks måneder med en risikofaktor. Personer som kan overføre influensa til de som har høy risiko for å få komplikasjoner, som helsearbeidere, omsorgspersoner, brannmenn eller politimenn, anbefales også å vaksinere seg.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.