Nå kan du bli med Vikingposten på tur

Søndag 16. september kan du være med på Costa Blancas tak.

Spaniaavisen

Publisert 13. september 2012 06:28

ALFAZ DEL PI

Har du gått litt i fjellet tidligere? Formen er normalt god.
Har du lyst til å være med på en fjelltur til den høyeste toppen på Costa Blanca?

Vikingposten og turguide Øyvind Fosse skal lage en reportasje fra turen som kalles ”Fatmans agony”. Er det noen av Vikingpostens lesere som har lyst til å være med er det bare å møte opp på parkeringsplassen ved Park de Escandinavia øverst i Alfaz klokken 10 søndag formiddag. Derfra kjører vi sammen opp til foten av fjellet Sierra Aitana hvor turen starter.

Trenger du leiebil i Spania? Gratis norsk servicetelefon og prisgaranti. Sjekk tilbudet her

– Det er viktig å ta på seg et par gode sko. Samt ha med seg rikelig med drikke. Turen kommer til å ta et sted mellom to og en halv og tre timer alt avhengig av pauser.

Terrenget opp til toppen er forholdsvis slakt. De siste hundre høydemeterne er bratte. Men vi kommer til å legge inn gode pauser, sier Øyvind Fosse.

Turen går opp til toppen av Sierra Aitana, like ved radaranlegget. De hvite store kuplene kan man se fra lang avstand. Vi kommer til å kjøre bil opp fra Alfaz, forbi Guadalest, til landsbyen Benifato. Derfra kjører vi rett opp til 950 meters høyde hvor turen begynner.

Les også: Vikingpostens turekspert er av kongelig slekt

– Denne turen har jeg gått utallige ganger. Etter min mening er det en av de absolutt flotteste på Costa Blanca. Utsikten er bare formidabel. Hvis sikten er god kan man se fra La Manga til Ibiza. I og med at vi skulle ta denne turen for Vikingposten, ville vi invitere med de leserne som har lyst på en fin start på søndagen. Velkommen skal dere være, sier Fosse.