Arkivet

Nå har kokken 10 drømmeboliger på menyen


SAN MIGUEL DE SALINAS

Kokk Robert Johansen (47) realiserer en ny drøm. Han har stor suksess med både restauranten Las Cuevas og tapasbaren Las Cuevas i San Miguel. Nå blir han også utbygger når 10 drømmeboliger skal realiseres. 

Etter å ha bygget 11 restauranter opp fra bunnen av er ikke Robert Johansen ukjent med det å designe og å bygge både praktisk og komfortabelt.
– Jeg har hatt fingrene borti mange restauranter og driften av disse, men jeg har også bygget restauranter fra bunnen av. Fra å legge inn vann og strøm til å åpne de og drifte de, sier Robert Johansen til Vikingposten.

Ser du etter bolig? Sjekk ut disse prospektene først

Forrige uke lanserte han sitt prosjekt Odinsgard, en liten urbanisasjon hvor det skal oppføres 10 hus med alt av bekvemmeligheter skandinaver forventer i et nytt hus.

– Jeg har alltid vært opptatt av arkitektur og tegnet mine egne prosjekter. Dette er en drøm jeg har tenkt lenge på. Det er mange venner og bekjente som har spurt meg opp gjennom mine 17 år her om hva og hvor det er best å kjøpe seg bolig. Mange har klaget over at boligkjøpet de har gjort her ikke sto til forventningene. Derfor tenkte jeg hvorfor ikke designe husene slik skandinavene vil ha de. Grunntanken var å gjøre dette etter nordisk gane og behov. Så nå er de tre husmodellene Trym, Tor og Odin klare til å overføres fra tegnebrettet og oppføres. På tomten her i San Miguel er det husmodellen Odin som skal bygges, derfor navnet Odinsgard, forteller Johansen.

Ifølge Johansen er San Miguel de Salinas ideelt for sitt nye byggeprosjekt.
– San Miguel er en pittoresk liten landsby med en spansk atmosfære. Og det er kun en kort biltur til alt av butikker, kjøpesentra og strandliv. Fra takterrassene vil det også bli en flott utsikt mot Torreviejas saltsjø og Middelhavet. 

Les også: Seks strender i regionen er så dårlige at de får svarte flagg

Husene blir toppmoderne med AAA-klassifisering for varme/kulde og med lave driftskostnader.
– Dette er funksjonelle livsløpshus med heis som stopper i alle de fire etasjene. Det blir ingen dørstokker og godt med skap- og lagerplass. De blir også isolert skikkelig, reklamerer Johansen.

Alle de ti husene er like store, cirka 500 kvadatmeter fordelt på fire etasjer, og prisene varierer i forhold til størrelsen på tomtene. Den minste tomten er på 360 kvadratmeter og koster 495.000 euro pluss IVA (moms). Den største tomten er 100 kvadratmeter større og koster 649.000 euro pluss IVA.

– Da er alt inkludert bortsett fra grill, jacuzzi og intelligent styring av huset. Intelligent styring er pre-innstallert, hvor man kan styre de fleste operasjoner som for eksempel å slukke og tenne lys via en egen app på smarttelefonen. Ellers er absolutt alt annet inkludert i standardpakken. 

Byggestart er planlagt januar 2018 og da skal det stå nøkkelferdige hus i desember. Førstkommende lørdag 4. november blir det presentasjon av prosjektet på tapasrestauranten i San Miguel klokken 14.
– Det blir gratis tapas og drikke for både interessenter og de som i utgangspunktet bare er nysgjerrige. Hjertelig velkommen alle sammen, avslutter han.

Les mer om:

Bolig