Nå er det tillatt med én øretelefon bak rattet i bilen

Retten i Madrid kom denne uken med en oppsiktsvekkende dom.

Spaniaavisen

Publisert 18. august 2011 08:30

MADRID

En bilfører som ble tatt av Guardia Civil og fikk 150 euro i bot like utenfor Madrid for å ha kjørt med en øretelefon i det ene øret mens han hørte på musikk, går fri. 

Sjåføren anket boten inn for retten i Madrid. Bilføreren og hans advokat mente at dette ikke utgjør noen fare i og med at ett øre er fritt og kan oppfatte ting som skjer rundt i trafikken.

Apropos bil: Leiebil i Spania finner du her

Retten i Madrid var enige med bilføreren, og frikjente ham. Retten sier at hvis man kjører med to øretelefoner, eller rettere sagt et headset på, utgjør dette en fare i trafikken. Men så lenge man har et øre "fritt" er det greit.

Statsadvokaten, som representerer trafikkmyndighetene, mente at boten skulle opprettholdes i henhold til paragrafer i loven som sier at bruk av øretelefoner i bil er en alvorlig fare i trafikken. Dette ble blankt avvist av retten i Madrid. Dommen kan heller ikke ankes i og med at beløpet på boten er under 18.000 euro.

Denne dommen vil da kunne åpne for å bruke én trådløs øretelefon til mobiltelefonen mens du kjører. Ifølge retten i Madrid vil dette være som å ha musikk i ett øre.

spaniaavisen.no – hele Spania, hele uken, hele året!