Misfornøyd med «opprydning» på Orihuela Costa

Det kan knapt kalles en nyhet at det har vært problemer med vedlikehold og renhold i Orihuela Costa. Nå har kommunen tatt tak - men ikke alle er like fornøyd.

Spaniaavisen

Publisert 1. juni 2017 06:02

ORIHUELA COSTA

– Da det var gjengrodd og grønt, var det ikke vakkert. Nå ser det ut som et brunt kratt, og det er enda mindre vakkert ut. Dette her ligner rett og slett på apemøkk. Jeg hadde sett for meg at de skulle komme med traktor og plog for å plante på nytt. Jeg hadde i hvert fall forventet at de skulle gjøre noe mer enn dette. Det eneste de har gjort er å klippe ned gresset litt, men røttene står jo igjen. Noen regndråper, så vokser jo alt ugresset opp igjen, forteller Göran Thunström oppgitt.

Thunström og kona bor like ved Horizonte i Playa Flamenca som er et av områdene som skulle ryddes. Her har de bodd i syv år, men da de flyttet hit var det en fin, grønn og velstelt park. Han forstår ikke hvorfor kommunen har latt den bli forsømt på denne måten.

Sett denne? Skippertak i Orihuela Costa

– De skulle begynt på nytt. Optimalt sett skulle dette blitt tatt tak i for flere år siden. Jeg tror det koster mer med disse skippertakene enn om pengene hadde blitt brukt på vedlikehold.

Göran Thunström betaler skatt til Orihuela, og han synes fordelingen av skattepenger er dårlig siden innbyggertallet er nokså likt. Han forklarer:

– Der skal man lete lenge etter en park som ikke er bra vedlikeholdt. Det er nesten sånn at de ligger med neglesaks. Orihuela Costa er et populært område, og styresmaktene burde ta hensyn til det og gi samme service her.