Minst seks nordmenn ser ut til å være svindlet etter boligkjøp

♦♦ Anne Marie og Trond frykter de får ekstraregning på 300.000 kroner. ♦♦ Til nå foreligger det 16 skjøter hvor avgiftene ikke er viderebetalt.

Terje Aspdahl

Publisert 21. november 2014 19:40

TORREVIEJA

11:26
Ekteparet Anne Marie (70) og Trond (71) Jonassen fra Nedre Eiker i Buskerud politianmeldte SPC International i Torrevieja torsdag. Megleren de kjøpte huset på Los Balcones gjennom har ikke betalt skjøteskatten og nå må ekteparet trolig ut med nærmere 300.000 norske kroner til for å få skjøte på huset tinglyst. 

Ekteparet oppfordrer alle som holder tilbake en politianmeldelse i håp om at pengene snart blir betalt fra megleren, om ikke å vente lenger.

– Vi er blitt lurt og det er nesten det verste ved denne saken for oss. Vi stolte fullt og helt på megleren, men det er bare løgner og utsettelser de kommer med. Nå velger vi å stå frem slik at ikke flere blir svindlet. Andre i samme situasjon som oss må ikke venter lenger, men gå til politiet og anmeld meglerfirmaet og eieren, sier Trond Jonassen til Spaniaavisen.

Les også: Norsk kvinne betalte 11.000 i skjøteskatt i mai – nå etterlyser notaren pengene

– Politiet sa rett ut at vi ikke kunne regne med å få pengene tilbake. Dette er penger som sannsynligvis aldri blir betalt hverken tilbake til oss eller til notaren som de var ment for. Vi ser på pengene som tapt, og nå tar vi denne saken så langt det går i rettssystemet. Kjeltringene bak denne svindelen skal straffes, sier Anne Marie Jonassen.

Hos Guardia Civil i Torrevieja fikk ekteparet informasjon om at det forelå 16 skjøter hos notaren som SPC International ikke har betalt inn skatten på. Av disse var det seks norske. Hos politiet er det til nå levert tre anmeldelser av firmaet.

Leiebil i Spania får du rimelig her – norsk servicetelefon – prisgaranti

– Politiet sa de er avhengig av at de som venter på utbetalingene til notaren, som oss, anmelder forholdet. Jo flere anmeldelser, jo flere ressurser blitt satt av til saken. Boligfirmaet burde vært stengt for lenge siden. Dette kan jo være bare toppen av isfjellet, sier Trond Jonassen til Spaniaavisen.

– Vi klarer oss selv om vi må betale disse pengene på nytt, men det er forferdelig å bli svindlet på denne måten. Vi hadde blant annet tenkt å gjøre uteområdet rundt huset koseligere for de pengene. Nå reiser vi snart hjem til jul og tar den jobben neste år.

PS! Megleren har tidligere avvist at det dreier seg om svindel og har truet med å anmelde Vikingposten om vi omtaler saken.