Mer krøll med Torreviejas "busskort"

Nå utvides fristen påny.

Spaniaavisen

Publisert 14. september 2011 08:41

TORREVIEJA

Folk har problemer med å skaffe seg Innbyggerkortet før fristen går ut. Kun 5000 av 20.000 personer klarer å få kortet innen fristen 19. september. Nå utvider kommunen fristen.

Innbyggerne i Saltbyen var fortvilte. Man utsteder kun litt over 200 Innbyggerkort om dagen. Det vil si at ikke flere enn 5000 personer ville klart å få Innbyggerkortet før man stenger kontoret der de leverer ut kortet. Fristen for å få kortet var 19. september. Nå gjør kommunen med regjerende PP i spissen helomvending. Man kan også få kortet etter den 19. september, helt til kommunen mener alle de som bør ha kortet har fått det.

Les også: Regn med timer i kø hvis du skal ha innbyggerkortet

I kommunen er det 20.000 personer som er kvalifisert for å få Innbyggerkortet, et kort man blant annet får gratis bussreiser i kommunen med. Men kontoret som utsteder kortene klarer ikke betjene mer enn litt over 200 personer per dag. Frem til nå har ikke flere enn cirka 3700 personer fått Innbyggerkortet.

Torrevieja kommune betaler busselskapet Costa Azul 2,3 millioner euro i året for å betjene de seks bussrutene som går fra urbanisasjonene og inne til sentrum av byen.

Det koster 35 euro for Innbyggerkortet, og så må man være registrert i kommunen for å ha krav på kortet.