HELSE OG FORBRUKER

Madrid kåret til byen med verdens beste uteliv

Foran New York og Barcelona.


MADRID

Den spanske hovedstaden Madrid er kåret til byen med det beste utelivet i verden! Dette ble resultatet av en spørreundersøkelse blant 500 internasjonale turistfagfolk som ble spurt under Fitur 2023-messen i januar.

New York følger Madrid som nummer to, etterfulgt av Barcelona på tredjeplass, Mexico City på fjerdeplass og Amsterdam på femte.

Rundt 60 prosent av de spurte sier at hovedmotivasjonen for å gå ut, er å treffe nye mennesker, 56 prosent ønsker hovedsakelig å danse og 44 prosent å spise med gode venner.

Når det kommer til egenskapene som gjør utelivet til turistdestinasjonene viktig, troner sikkerhet øverst med 64 prosent av stemmene. På andreplass med 49 prosent kommer prisnivået på inngangsbilletter og drinkene.

Madrid er kjent for sitt livlige natteliv og de beste nattklubbene hvor du kan danse helt til neste morgen. I motsetning til andre byer starter nattelivet i Madrid litt sent, gjerne rundt klokken 23. Dette er tiden da du ser spanjolene strømme til barer, klubber og diskoteker. Men senere oppstart betyr ikke færre timer på by´n. Mange av klubbene stenger ikke før langt ut på morgenkvisten.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.