Løste drapssak på Costa Blanca-strand

Tre personer pågrepet.

Terje Aspdahl

Publisert 24. oktober 2020 08:45

ALICANTE

Siden september 2019 har politiet forsøkt å finne de eller de som tok livet av en mann på Playa Muchavista i El Campello (Alicante) i september 2019. Midt på lyse dagen ble mannen overfalt bakfra og skutt to ganger i hodet.
Han døde på stedet.

Drapsmannen kjørte i høy fart fra stedet i en bil. Den fant politiet noe senere. Den var stjålet, omlakkert og med falske skilter. Likevel klarte politiet å finne DNA-spor her som matchet de som ble funnet på drapsstedet. Slik kunne kan finne drapsmannen.

Tre våpen og to lyddempere ble funnet under en razzia hos en mann. Et automatvåpen viste seg å være det samme som tok livet av mannen på Alicante-stranden.

Politiet pågrep drapsmannen i Barcelona hvor han også tilsto å ha begått drapet sammen med sin bror. Broren stakk til hjemlandet Colombia etter drapet.

De to hadde reist fra Madrid til Alicante og overvåket drapsofferet i fem dager før de slo til. Politiet har også arrestert en tredje person i Mutaxamel (Alicante) som man tror bestilte drapet. Hvorfor vet man foreløpig ikke, melder Europa Press.

Denne mannen leide huset hvor de to leiemorderne bodde og fikset også våpnene som ble brukt under drapet.