Leiligheten brant rett før jul

Mette Holter (69) og samboeren Anton Skevik (66) opplevde brannmarerittet.

Terje Aspdahl

Publisert 21. desember 2008 21:12

TORREVIEJA

Da samboerparet skulle hente premien i Vikingpostens julekonkurranse hos slakter RIOS i Torrevieja, kom Mette plutselig på at hun hadde glemt å slukke stearinlysene på spisebordet i stuen.
– Jeg spurte straks Anton om han hadde gjort det. Det hadde han ikke, og da skjønte jeg at vi sansynligvis hadde brann i stuen, forteller en oppgitt Mette Holter.

Vikingposten kjørte de sporenstreks hjem, men da var skaden skjedd. Mansjettene rundt stearinlysene hadde antent spisebordet. Flammene hadde spredd seg til alt brennbart i nærheten.

Les også: Her er den andre julekonkurransevinneren

– Dette er helt forferdelig, men på grunn av at husene her ikke er laget av tre, hadde vi flaks. Det kunne gått mye verre. Brannen begrenset seg til hjørnet hvor spisesalongen sto. Men røykskadene er store, sier Anton Skevik (66) til Vikingposten.

– Vi passer for tiden en hund. Gudskjelov har den klart seg mens brannen sto på. Hadde det kun vært en etasje i huset, ville det nok gått galt med bikkja, sier Mette.
– Røyken har trukket opp i 2.etasje, det har reddet hunden. Da jeg åpnet døren veltet tykk av røyk ut av stuen, men det var cirka 50 centimeter klaring ned til gulvet. Hunden er 30 centimeter, forteller Anton.

Nå blir det en mer hektisk førjulstid enn ønsket for samboerparet. De har fått lånt et nytt sted å bo til de får fikset opp i huset etter brannen.

– Alle rom må nok males, og det er jul om en knapp uke. Men vi skal gjøre vårt for å få det til. Vi har allerede fått mange liter maling, så nå er det bare å brette opp ermene å gå i gang, sier Anton tappert før begge kommer med sin oppfordring nå i juletiden:

– Fjern mansjettene på lysene. Og sjekk to ganger før du går om lysene er blåst ut. Vi var tross alt heldige, sier de to som hadde «uhell i hellet».

De vant skinka men «tapte» leiligheten.