Legger på seg tre kilo av spansk julefeiring - minst...

Ernæringseksperter advarer.

Spaniaavisen

Publisert 26. desember 2012 07:45

COSTA BLANCA

I gjennomsnitt legger spanjolene på seg mellom 3 og 5 kilo i julehøytiden, sier ernæringseksperter i Spania.

Nå ber de befolkningen styre unna de billigste produktene som man gjerne velger på grunn av finanskrisen. Årsaken er at disse inneholder få næringsstoffer, mer mettet fett og karbohydrater.

Ta de spanske kakene, polvorón, for eksempel. Ernæringseksperter hevder produsentene øke mengden av palmeolje og smult i produktet, mens det blir færre mandler for å holde prisen nede. 

Trenger du leiebil i Spania? Fri km – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti. Sjekk tilbudet her

Doktor Miguel Ángel Escartí er en spesialist som behandler overvektige ved en klinikk i Valencia. Han hevder det er fullt mulig å komme seg gjennom den lange spanske julen uten å styre unna de tradisjonelle julemiddagene.

Hans råd er at man på det som ikke er festdager spiser som ellers i året, ikke så mye som normalt og holder seg aktiv med å gå noen minutter hver dag.

Legen ber oss gå ned på mengden olivenolje som brukes til steking, spise mye frukt og grønnsaker og drikke minst to liter vann – ikke med kullsyre – mellom måltidene.

Her er noen andre råd fra eksperten, alt gitt i beste mening: Hold deg til sukkerfri brus, ikke bruk sukker til te, gå ned på osteforbruket og unngå fete sauser.

Fersk sjømat og fisk anbefales. Til maten kan du nyte vin, cava eller cider i stedet for drikke som inneholder et høyt antall kalorier.