La Mata-markedet har fått ny plass

Flytter ikke veldig langt...

Terje Aspdahl

Publisert 23. juni 2017 06:00

TORREVIEJA

Kystmyndighetene og Seprona (miljøavdelingen i Guardia Civil) ba tidligere om at onsdagsmarkedet på La Mata måtte flyttes på grunn av faren ved å ha markedet over den underjordiske kanalen som fører til La Mata-lagunen. Nå har kommunen, sammen med beboere på La Mata, funnet den nye plassen for det populære markedet.

– Vi er blitt enige med flertallet av beboere og næringsdrivende, sier byråd Javier Manzanares.

På det første møtet med beboere og næringsdrivende presenterte kommunen to alternativer for plasseringen av markedet.  På det andre møtet presenterte beboerne et forslag, fulgt av 500 underskrifter til støtte.

Med en liten endring har kommunen gått for forslaget fra beboerne og det betyr at markedet vil flytte så snart alt er gjort klart i de gatene som nå blir marked hver onsdag.

Siden markedet er stort berører det svært mange gater – her har du alle sammen:

Det nye markedet finner du i calle del Mar, mellom calle La Lisa og San Isidro Labrador, Avenida del Mediterráneo, mellom calle Mayor og calle La Lisa, calle San Isidro Labrador, mellom calle del Mar og calle Antonio Gil, calle del Mabre, mellom Avenida del Mediterráneo og calle Antonio Gil, calle Benacantil, mellom Avenida del Mediterráneo og calle Antonio Gil, calle La Lisa, fra la Avenida del Mediterráneo og til enden av gaten.