Krever politibeskyttelse når de kjører til flyplassen

Taxibråket fortsetter på El Altet-flyplassen.  

Spaniaavisen

Publisert 22. april 2013 15:06

EL ALTET

Lederne for de to store taxiorganisasjonene i Murcia, Union Radio Taxi og Teletaxi, Isidoro Estupiña og Antonio Aguera, krever nå at politiet tar skikkelig tak i sjåførene fra Elche som driver hærverk og plager taxier fra andre steder.

De mener Policia Local på El Altet som står for sikkerheten utenfor terminalen, ser gjennom fingrene når taxisjåfører fra Elche driver regelrett hærverk med andre taxier.

Les også: Kolleger ramponerte drosje på flyplassen igjen

Sjåfører fra Murcia-provinsen har nå bedt om assistanse fra Policia Nacional når de kjører til El Altet for å hente passasjerer. Bare i løpet av de siste måneden har to taxieiere fra Cartagena opplevd å få ødelagt bilene sine.

Den ene fikk punktert to dekk, mens den andre fikk knust frontruten.

Lederne for taxinæringen sier også at flyplassbråket kan gjøre sitt til at enkelte kunder velger ikke å bruke flyplassen. De opplever det som ubehagelig å bli utsatt for bråk og trusler hvis de bestiller taxi fra sine respektive hjemkommuner.

Alle taxier med sine godkjenninger og løyver i orden kan kjøre og hente passasjerer på hvilken som helst flyplass i hele Spania så lenge kundene har bestilt dem på forhånd.