Krever bot og bedring på strendene

Orihuela Costa gjør som Alicante og velger forbudspolitikk på kommunens strender.

Spaniaavisen

Publisert 6. april 2009 10:57

ORIHUELA COSTA

De som blir tatt for å drikke alkohol på strendene i Orihuela Costa kan vente seg en bot på 1500 euro. I følge en ny forskrift vedtatt i kommunestyret. Forskriften lister opp en serie forbudte aktiviteter, inkludert camping og overnatting på stranda. Den spesifiserer bøter for hvert eneste overtramp på en skala fra 150 til 3.000 euro.

Livvaktene har ikke fullmakt til å ilegge bøter, men er gitt myndighet til å påpeke uønsket adferd overfor beboere og ferierende. I henhold til de nye reglene skal til og med de forhatte, som tidlig på morgenen plasserer håndklær på solsengene for å markere reviret sitt, nå kunne få svi på pungen. De etterlatte eiendelene blir fjernet av politiet.

Les også: Her er Alicantes strand-regler

Å lytte til høy musikk, utøve sport som forstyrrer andre, eller som blir ansett som farlig, blir forbudt. Selvfølgelig kan du heretter ikke hoppe fra klipper eller moloer heller. Her er noen andre forbud eller restriksjoner:

Hunder har ikke adgang til stranden, spesielt sommerstid. Unntaket er førerhunder.

Fiske kan du gjøre bare mellom klokken 21.00 og 09.00 i områder som er beregnet på svømming.

Andre sportsaktiviteter som surfing, kiting og vindsurfing er tillatt bare hvis det ikke er noen svømmere til stede.

Shampo og dusjsåpe er strengt forbudt i dusjene.

Å drikke alkohol vil bare være tillatt i strandbarene, og å tenne bål er kun tillatt St. Hansaften.

De som ikke respekterer rødt flagg, advarsler fra livvaktene, eller svømmer på forbudte områder, vil bli bøtelagt med opptil 1500 euro.

Verken solbrilleselgere eller massører er tillatt på strendene. De kommer i skikkelig trøbbel hvis de blir tatt av politiet.