Krever at Torrevieja-park blir gjort ferdig

Har samlet 2400 underskrifter.

Terje Aspdahl

Publisert 8. oktober 2015 07:47

TORREVIEJA

Denne uken la Partido Popular (PP) fram over 2400 underskrifter fra beboere i La Siesta, El Chaparral og San Luis til støtte for at arbeidene i den 40 mål store parken i La Siesta gjenopptas. 

Arbeidene i parken, som ligger mellom gatene Henry Matisse, Bizet og Granados, ble stanset av de nye makthaverne i Torrevieja. Årsaken til dette er at det ikke er laget noe prosjekt og at det heller ikke er inngått noen kontrakter om leveranser av materialer, skriver Informacion. 

Les også: Venter kaos på veiene denne langhelgen

– Det eneste prosjektet som er lagt fram ble gjort i april i år etter at arbeidene hadde pågått i fire måneder og det var brukt 142.000 euro uten kontrakter, sier byråd Víctor Ferrandez (IU). Han sier at kommunen nå må gå gjennom hele saken for å finne ut hvor mye penger som er brukt, finne ut hva som er gjort og hvor mye som gjenstår. Deretter mener byråden det må inngås kontrakt med et firma som har kapasitet til å ferdigstille arbeidene. 
– Denne type prosjekt passer ikke for et verksted for arbeidstrening, sa Ferrandez.

Anders Wikström og Kalle Skiöld bor begge i nærområdet til parken. De håper kommunen får fortgang i arbeidet.

– Parken er viktig for hele området. Både næringsvirksomhet og beboere vil få glede av en oppgradert park. Det er mange skandinaver som bor her og som har engasjert seg i saken. Vi har ventet lenge på å få vite årsaken til at arbeidene stoppet opp, sier Anders Wikström til Vikingposten.
– Jeg har snakket med eierne av Aquaparken i calle Rossini. De sier det er helt avgjørende for deres virksomhet at parken ferdigstilles, sier Wikström.

PP sier at de gjerne vil samarbeide og utvikle arbeidet sammen på tross av den manglende respekten som vises dem fra ”fempartiregjeringen”.  

– Beboerne bryr seg ikke om politisk skyld eller hevn, de er bare opptatt av nærmiljøet sitt og vil løse problemene, hevder PP.