Kombinerer ferie og fotballskole på Costa Blanca

Arrangøren får skryt.

Terje Aspdahl

Publisert 11. juli 2013 10:13

TORREVIEJA

Det har vært fulle hus og idrettsbaner under fotball og -håndballskolene Roy Pedersen arrangerte for første gang i Torrevieja den siste uken i juni og første uken av juli. Både utøvere og foreldre er storfornøyd med arrangøren.

Det er et stort arrangement Pedersen og hans "Alt i fotball" og "Alt i håndball" tok på seg i sommer. Hele 93 flyavganger og ankomster har de betjent. Alt har stort sett gått på skinner. Familiene Kleven og Swaboda fra Oslo er to av familiene som har benyttet seg av tilbudene med ferie og fotball i ett.
– Dette har virkelig stått til forventningene. Jeg har vært her Torrevieja tidligere, og da vi fikk informasjon om fotballskolen her i sommer slo vi til straks, sier Jan Petter Swaboda til Vikingposten.
Jan Petter Swaboda er selv trener for fotballaget Grei-Rødtvet 03 i Groruddalen i Oslo og tar med seg nye erfaringer fra trenerteamet tilbake. Et trenerteam bestående av profiler som Petter Myhre, Espen Haug, Tom Henning Hovi, Tommy Hansen og Atle Maurud.
– Ikke bare er alle instruktørene for fotballskolen Alt i Spania vel kvalifiserte, men jeg har tyvtittet på banene ved siden av hvor spanske fotballskoler holder på. Der har jeg plukket opp mange nye øvelser jeg ikke kjenner hjemmefra, sier Swaboda.

Les også: Nordmenn satser på idrettsturisme i Torrevieja

Familien Kristin og Veinø Kleven har med seg tre av barna, Fabian (14), Mina (12) og Max Julian (9), til Torrevieja og fotballskolen. Hele familien har bare gode erfaringer etter en uke i Saltbyen.
– Kombinasjonen av kvalitetstrenere, et ryddig organisert opplegg for barna, sammen med sol, sommer og ferie er perfekt, sier Veinø Kleven til Vikingposten.

Arrangør Roy Pedersen er også fornøyd etter flere uker med jobbing fra tidlig til sent. Siste uken var det 110 gutter og jenter med på fotballskolen mens det var 80 deltakere på håndballskolen.
– Vi har nesten ingen uforutsette hendelser. Alt har gått på skinner. Jeg må takke de fantastisk engasjerte trenerteamene jeg har hatt med meg for mye av suksessen. Også håndballtrenerne har vært helt topp. Den har bestått av Arne Senstad, Lise Løke, Reidar Møystad og Eirik Haugdal. En utrolig fin gjeng. Jeg har også fått god hjelp av venner fra Gjøvik og sønnene mine Jørgen og Eirik Kveine Pedersen. Samtidig hadde vi en behagelig sommertemperatur under de tre helgene arrangementet varte. Alt har klaffet, slår Roy Pedersen fast.

Les også: La Liga-invasjon i San Pedro del Pinatar

Nå er han allerede godt i gang med forberedelsene til neste års fotball- og håndballskoler i Saltbyen.
– Det har vært utrolig lærerikt og jeg har fått bekreftet at samarbeidet med Torrevieja kommune har vært eksemplarisk. De har fulgt opp alle avtaler 100 prosent. Derfor har jeg også lagt vekt på at vi skal bruke de lokale næringsdrivende. Det er mye mat og drikke som går med til så mange mennesker. Vi har servert 500 liter vann og 200 enheter mat to ganger per dag, sier Roy Pedersen.