NYHETER

Kom over gammel romersk villa

Spennende arkeologisk funn stammer trolig fra 1. eller 2. århundre etter Kristus.


ALTEA

En gruppe arkeologer fra universitetet i Alicante har funnet et romersk sted i Sogai-distriktet i Altea (Alicante). Arkeologene startet prosjektet med ideen om å finne en landbruksutnyttelse fra den antikke verden i elveslettene. Men det er imidlertid en stor romersk villa som ble funnet.

Universitetet i Alicante har kommet til konklusjonen at det har vært en romersk villa på grunn av romfordelinger og materialer som er benyttet. 

Altea kommune bekrefter at funnet er fra den første fasen av romertiden, omtrent fra 1. eller 2. århundre e.Kr.

Kommunen som har støttet arbeidet sier at utgravningen har vært en suksess på grunn av funnet og ønsker flere utgravningsprosjekter velkommen.

– Dette er viktig for å blir bedre kjent med vår fortid og historie. Vi verdsetter arven vår med dette arkeologiske funnet og jeg vil takke arkeologene, de frivillige og eierne av området hvor funnet ble gjort, sier ordføreren i Altea, Jaume Llinares.

Denne utgravningen er en del av samarbeidsavtalen signert av avdelingene for byplanlegging og kultur med universitetet i Alicante. Bystyret har bidratt med 8000 euro for å gjennomføre dette prosjektet kalt «Utnyttelse av landbruksarealer på landsbygda i den antikke verden rundt Algar-elven».

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.