Kjøpte hus for ett år siden - fikk okkupanter på kjøpet

Per har blitt truet på livet.

Terje Aspdahl

Publisert 10. september 2020 08:15

TORREVIEJA

Per Lundvall kjøpte huset på Toretta II i Torrevieja for ett år siden. Da visste han ikke at huset han kjøpte deler vegg med et okkupert hus.

Narkosalg, husbråk og trusler er noe av det Lundvall har opplevd det første året i sitt nye hus på Toretta II.

– Jeg sjekket jo ikke hvordan tilstanden var i nabohuset da jeg kjøpte huset mitt i fjor, men det burde jeg selvsagt ha gjort skjønner jeg i ettertid, sier en oppgitt svenske til Vikingposten.

Han har forsøkt å fjerne okkupantene, ryddet på tomten og stengt den av med kjetting flere ganger, men til ingen nytte. Han har også etterlyst eierne av boligen.

Sett denne? Rune fikk stoppet tre husokkupasjoner

– Eierne av boligen er belgiske, men det har vært nytteløst å få tak i de. Derfor har jeg etter beste evne forsøkt å både rydde opp og stenge av tomten når det ikke har vært noen tilstede. Det har ført til flere krangler og jeg har blitt truet med å både bli skutt og at de vil brenne ned huset mitt. Det er ikke noe hyggelig, sier Per Lundvall.

Han fortsetter:

– Da pandemien kom forsvant okkupantene. Da passet jeg på å tømme hagen for avfall og søppel. Det ble to fulle konteinere. Men tidlig i sommer var de tilbake. Det er både familier og slektninger som bor her over kortere eller lengre tid, forteller Lundvall.

– Da de truet meg på livet ringte jeg politiet, men før de kom var gjengen i nabohuset forsvunnet. Politiet gikk inn og stengte av med politibånd ved inngangen, men disse ble bare fjernet da de kom tilbake, og politiet gjør ingenting. De ba meg dra på stasjonen og anmelde truslene, men det er ikke verdt bryet, sier han.

Lundvall mener også okkupantene stjeler strøm.

– Jeg har sett en kabel det må være de som har lagt, den strekker seg fra huset og ut i gaten. Mens vann har de nok ikke siden de har flere titalls vannkanner slengt i hagen. De henter vann med trillevogner fra supermarkedene og de blir da også liggende å slenge i hagen, sammen med to bilvrak, sier Lundvall.

– Dette er et etablert boligstrøk med ansvarsfulle naboer som jeg vet støtter meg, men ingen tør egentlig gjøre noe. Jeg vet at politiet vet at det foregår narkosalg der, og det er uforståelig at de ikke kan gjøre noe med dette. Vi må få en slutt og en endelig avgjørelse på dette. Jeg vurderer å få noen til å hjelpe meg med å få stengt av huset en gang for alle, avslutter Per Lundvall.