Kjetil har startet skiklubb - i Spania

En nyoppstartet norsk skiklubb tilbyr skiundervisning i Sierra Nevada for norske barn bosatt på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 9. oktober 2014 08:51

ALTEA

Kjetil Sæve har nylig startet opp den norske skiklubben ULL. Han er født og oppvokst på Voss og har bodd i Spania i 15 år. Sæve bor fortiden i Altea og har jobbet som skiinstruktør i Sierra Nevada i 11 år og de siste syv årene ved et av skianleggets største skiskoler. Om sommeren jobber han som vandreguide i Flomsdalen. 

Sæve sier til Vikingposten at hans mål med skiklubben er å tilby gode skiopplevelser og videreføre norsk skiglede og skitradisjon til norske barn. Han skreddersyr også egne opplegg for voksne. 

– Det tar fire timer med bil fra Alfaz del Pi og to timer fra Malaga til det fantastiske skianlegget i Sierra Nevada, som er et eldorado for skientusiaster med over 100 kilometer med løyper for nybegynnere og erfarne, 15 skiheiser og flotte off-pist muligheter. I området er det restauranter og ovenattingsmuligheter, sier Sæve.

Leiebil i Spania får du rimelig her – gratis norsk servicetelefon samt prisgaranti

Sæve har god kjennskap til fjellene i Serra Navada, både løyper og skianleggets spesielle meteorologi, snø og løypeforhold og skimiljøet.
– Jeg har jobbet mest med spanjoler og tenkte at nå var tiden inne til å starte min egen skiklubb for å kunne gi et tilbud til nordmenn og da i første omgang til barn som jeg har jobbet mye med, sier Sæve.

Et medlemskap i skiklubben ULL på 500 euro inkluderer 10 dager med Sæve som skiinstruktør. Da er ulykkesforsikring og kursbevis inkludert i prisen. Skiundervisningen foregår i perioden desember 2014 til og med april 2015 med grupper på 5 til 10 elever. Gruppen møtes lørdager og søndager en helg i måneden fra klokken 10.00 – 17.00 inkludert småpauser og en times matpause.

Første helg er 6. desember, muligens helgen før avhengig av skiforholdene. Et medlemskap kan også benyttes på flere måter for eksempel to lørdager eller søndager per måned istedenfor en helg. Sæve er også disponibel for ekstra grupper eller privattimer til medlemspris i ukedagene samt ukeskurs i juleferie, vinterferie og påskeferie til en medlemspris på 150 euro. Kurset inkluderer tre timers instruksjon hver dag fra mandag til fredag den valgte uken.

– Jeg kan også tilrettelegge for felles transport, overnatting og sørge for gode priser for leie av skiutstyr og skikort. Dersom det er av interesse kan jeg komme til skoler eller liknende for å holde informasjonsmøte, sier Sæve og ønsker velkommen til skiklubben og fantastiske skiopplevelser i Sierra Nevada.