- Interessen for eiendom i utlandet har aldri vært større blant nordmenn

...og én av tre kommer til å kjøpe her i Spania.

Spaniaavisen

Publisert 12. mai 2013 09:03

COSTA BLANCA/OSLO

Det er Prognosesenteret som har gjennomført en undersøkelse som viser at hele 48.600 norske husholdninger har mer eller mindre konkrete planer om å kjøpe feriehus utenfor Norge.

– Interessen for eiendom i utlandet har aldri vært høyere, slår partner Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret fast overfor DN.no.

Tallet er det høyeste Prognosesenteret noensinne har registret – og flere enn antallet som drømmer om hytte ved kysten av Norge. Alle som planlegger å gå i anskaffelse av feriebolig i utlandet, kommer riktignok ikke til å realisere drømmen.

Ser du etter feriebolig i Spania? Her finner du 60 boliger til salgs

– Vi regner med at rundt 15 prosent, det vil si i overkant av 7.000 husholdninger, faktisk vil gjennomføre kjøpet, forteller Øye.  Av disse vil 1 av 3 havne i solhungrige nordmenns favoritt, Spania.

– Den kraftige interessen for Spania fortsetter å øke. Mange har ventet, men tenker i dag at risikoen for et veldig stort ytterligere prisfall er mindre enn det har vært på lenge, sier Øye til DN.no.

Han tror «rushet» av norske kjøpere på det spanske feriemarkedet også kan forklares med demografiske endringer.

– Andelen voksne mennesker øker i den norske befolkningen og den kommende pensjonistgjengen har ikke tenkt å havne på gamlehjem med det første. De selger eneboligen, flytter i leilighet og planlegger å nyte livet på sine eldre dager.