Ingen ny veiløsning for Calpe

Regjeringen nekter å finansiere den. 

Spaniaavisen

Publisert 12. oktober 2009 07:20

CALPE

Calpes håp om å få en egen avkjørsel fra motorveien ble knust denne uken. Den sentrale regjeringen avslår både å gi tillatelse til den og finansiere den.

Til tross for at Calpe er en av de største turistattraksjonene på Costa Blanca, har de aldri hatt god forbindelse med verden utenfor. Dette gjelder både offentlig transport og veier, klager ordfører Ximo Tur.

Les også: Søvnløse gjester rømmer Calpe

Han sier at denne situasjonen ikke kan fortsette utover i det 21. århundet. For øyeblikket må de som skal til Calpe via AP-7 motorveien, enten kjøre av ved Benissa og dra sørover, eller ta av ved Altea og kjøre nordover. I begge tilfellene langs N-332.

Dette innebærer ofte kø, da det nesten er umulig å kjøre forbi saktegående kjøretøy. Den eneste løsningen regjeringen foreslår er å bygge en egen trasé parallelt med N-332 mellom Altea og Benissa.

Les også: Tredobler radarfellene på spanske veier

Tur avviser at dette er en løsning og at planene til samferdelsdepartementet er veldig komplekse på grunn av geografien rundt Calpe. Det finnes mange hindringer rundt kommunen. Han tror også at traséen vil kose mer enn å lage en egen avkjørsel fra motorveien.

Planene for traséen er nå tilgjengelig på kundesenteret i kommunen på rådhuset.