Ingen corona-rapport fra sykehuset på én måned

Torrevieja-sykehus droppet rapportene.

Terje Aspdahl

Publisert 10. november 2020 15:53

TORREVIEJA

Ordføreren i Torrevieja har ikke mottatt rapporter om corona-statusen fra Ribera Salud på en måned.

I begynnelsen av april fikk ordførerne i Torrevieja-området i gang ukentlige møter med Universitetssykehuset for at de skulle bli orientert om utviklingen i pandemien. Denne forpliktelsen ble opprettholdt helt til 7. oktober. Men da var det slutt.

Ribera Salud, som har konsesjon for å drive sykehuset, hevder at de ikke kan handle fordi de er ‘intervenert’ av helsedepartementet, melder Información.

Og der har du litt av årsaken til at ikke universitetssykehuset i Torrevieja tilbyr førstehånds informasjon til ordførerne «til beste for pasientene og innbyggerne».

Etter at Helsedepartementet kunngjorde at de ville avslutte kontrakten uten forlengelse med Ribera Salud fra oktober 2021, og som en konsekvens av denne tilbakeføringsprosessen, sier ledelsen for helseavdelingen at «den ikke kan fortsette å etablere denne typen initiativer, ensidig, siden premissene for helseavdelingen har blitt forandret».

Uansett om dataene er offisielt tilbudt eller ikke, viser tallene en økning i  okkuperte senger på Torrevieja universitetssykehus. Per dags dato har helsesenteret i gjennomsnitt 30 innleggelser på avdelingen og fem pasienter under intensiv behandling (ICU). ICU-avdelingen har 18 senger. I løpet av den første bølgen mottok senteret mer enn 80 pasienter på avdelingen og måtte doble ICU-en for å kunne ta vare på  pasienter som ikke var rammet av viruset.