I full gang med Simon & Garfunkel

Rigmor Sandvik og gjengen øver til konserten i Casa de Cultura 2. mars.

Spaniaavisen

Publisert 23. januar 2013 16:31

ALFAZ DEL PI

– Det blir mye pugging. Hele koret er et skikkelig teamwork. Jeg synes vi blir bedre og bedre for hver øvelse. Jeg synes det er skikkelig artig å være med i prosjektene til Erland Dalen. I fjor hadde vi ABBA som tema. I år er det Simon & Garfunkel. Sangene er roligere i år. Dessuten har mange av oss fått mer erfaring etter å ha vært med i ABBA-koret, forteller Rigmor Sandvik til Spaniaavisen.

Totalt er de 37 sangere i koret her i Alfaz. Hovedsakelig nordmenn, men det er også med seks-sju spanjoler, noen engelske, hollandske, sveitsere og irer. Et internasjonalt kor.

Erland Dalen har vært ansvarlig for begge korene. Simon & Garfunkel i år og ABBA i fjor. Den energiske hedmarkingen flyr opp og ned mellom Spania og Norge i reneste rakettempoet.

– Ja, jeg var i Alfaz del Pi i helgen for øvelse, og nå er jeg tilbake i Norge og jobber. Men vi skal ha to øvelser til før konserten lørdag 2. mars. Neste øvelseshelg er 12. februar, og så er det samling 28. februar og da er bandet på plass også. Etter dette skal vi være med på en veldedighetskonsert fredag 1. mars i Alfaz. Der skal alle inntektene gå til trengende i kommunen. Vi får en fin generalprøve på et par av sangene våre, og så støtter vi en god sak, sier Erland Dalen.

Rigmor Sandvik forteller at det er veldig sosialt å være med i prosjektkorene til Dalen. I tillegg lærer de mye om sang.

– Jeg var det man kan kalle en ”skapsanger”. Men i fjor tok jeg sangen ut av dusjen og inn til ABBA-koret. Erland sier man ikke trenger noen erfaring for å være med i koret. Vi får mye undervisning på øvelseshelgene og så får vi hjemmelekser på datafiler han sender oss. Det blir en del pugging for å få tekstene til å sitte. Likevel er det verdt alt strevet når vi får høre det endelige resultatet 2. mars, sier Rigmor Sandvik og smiler.

– I tillegg til de 37 sangerne vi har her nede i Alfaz, kommer det 13-14 sangere ned fra Norge for å delta på konsertene. Alle de har erfaring fra Simon & Garfunkel-kor jeg har hatt hjemme i Norge. De kommer til å gi oss et flott tilskudd. Det betyr at vi blir cirka 50 sangere i koret 2. mars. Med eget band fra Norge. Her er det bare å stille opp i Casa de Cultura for å ha en flott musikalsk reise igjennom alle slagerne til Simon & Garfunkel, reklamerer Erland Dalen.