Her skal det bygges over 300 boliger for europeiske pensjonister

Strømmen av pensjonister til Costa Blanca fra europeiske land har vart i mange år, og flere hundretusener har kjøpt egen bolig.

Spaniaavisen

Publisert 1. juni 2014 09:24

Nå mener flere utbyggere at tiden er kommet for å utvide tilbudet for de over 65 år, som i tillegg til sol og godt klima, ønsker et tilpasset helsetilbud. 

Nederlandske Habidrome har så stor tro på at helseturisme at de vil investere 200 millioner euro i tre prosjeketer i Alicante-provinsen.

Direktøren for selskapets spanske avdeling, Douwe de Jong, presenterte forrige uke planene for to utbygginger i Marina Alta. I Dénia planlegges 140 leiligheter 200 meter fra marinaen. 

– Luksusleilighetene vil ha terrasser på 40 kvadratmeter og store vinduer. Det vil være 24-timers medisinsk servicetibud og hjemmeassistanse, forklarte De Jong.

Ser du etter Spania-bolig? Ta en titt på disse prospektene

I Xàbia planlegges 160 boliger i Huertos del Montgó. Disse arbeidene kan ifølge De Jong starte allerede i år. Her planlegges det supermarked, tennisbaner, to basseng og andre servicetilbud inne på urbanisasjonens område. Det planlegges også klubblokale og tilbud om fysioterapi og medisinsk behandling.

Selskapet planlegger også en mindre utbygging noe lenger sør. I Benidorm bygges 33 leiligheter i Ciudad de Patricia.