Her plukkes juleklementinene til det norske markedet video

Produsenten mener nordmenn er spesielt kresne.

Spaniaavisen

Publisert 7. desember 2010 15:31

VALENCIA

Nordmenn har et spesielt sterkt forhold til klementiner i jula – dermed blir bare én av ti klementiner funnet verdig.

– Nordmenn forventer høy kvalitet på klementinene. De skal ikke bare smake godt, men se bra ut også, sier administrerende direktør Roberto Llombart i Llombart Export, som leverer store mengder juleklementiner til Norge.

Les også: Syv grunner til at du ikke lykkes med hagen din i Spania

90 prosent av Bamas klementiner kommer i disse dager fra Castellon-området nord for Valencia, på Spanias østkyst. Her plukkes det 600 000 tonn klementiner hvert år. Det er nesten halvparten av alle klementinene som dyrkes i Spania.

Et spesielt mikroklima gjør området spesielt egnet, det vil si en lokal sone hvor klimaet er annerledes enn i området rundt.

Den spanske klementinprodusenten og -eksportøren har over 35 års fartstid i bransjen. Llombart leverer også klementiner til resten av Europa.

– Kvaliteten på klementinene som vi leverer til Norge og Bama er høyere enn den som leveres til andre land. Andre europeiske land krever såkalt standardkvalitet, sier Llombart.

– Den karakteristiske røde jorden, temperaturforskjellene, med kjølige netter og varme dager, fuktighet fra fjellene, alt dette gjør området til det beste i Spania for dyrking av klementiner. De blir søte og saftige av det, sier informasjonssjef i Bama, Hanne Linnert. (Newswire)

Se video under