Her kan du betale for å reservere den beste plassen på stranden

Nå behøver du ikke å tørne ut tidlig på strendene langs Costa Blanca for å sikre deg en plass i solen. Andre gjør jobben for deg.

Spaniaavisen

Publisert 11. september 2014 15:39

ALICANTE

Solsenger og strandparasoller kan nå nemlig reserveres og bestilles via internett på flere strender på Costa Blanca. Dermed unngår du stress med å skaffe den beste plassen på stranden på morgenkvisten.

Det er selskapet Proyectbeach som har utviklet ideen. Det er enkelt å bestille via nettstedet «tuplayaonline». Velg først strand, deretter område, så solstol, seng eller parasoll. Registrer deg med DNI/NIF, navn og e-mail og trykk på betalingsmåten. Når betalingen er registrert blir bekreftelsen sendt på e-mail. 

Les også: Her starter kampen om solsengene – se video

Tjenesten skal ha blitt en suksess og selskapet planlegger å utvide tilbudet til også å gjelde strender i Gandía, Benidorm og Torrevieja. Akkurat nå er teknologien tatt i bruk på stranden San Juan i Alicante.

Man kan velge mellom tretten forskjellige områder på stranden. Prisen per dag for strandstol er to euro og fire euro for solseng eller parasoll. Bestillingen kan gjøres opptil ti dager i forveien.

Borte er tiden da man ble nødt til å stresse ned til stranden for å skaffe seg den beste plassen. Det vil si, britiske og tyske turister vil sikkert fortsette sin kamp for å sikre seg den beste plassen i førstelinje ved å være tidlig ute på morgenen, men vi andre kan kjøpe oss en fin plass ved vannkanten.