Her har det vært 44 ulykker på to år

Nå kan det bli endringer i rundkjøring på La Zenia.

Spaniaavisen

Publisert 16. januar 2014 10:14

ORIHUELA COSTA

Det nærmer seg slutten på en høringsrunde angående den ulykkesbelastede rundkjøringen på N-332 ved La Zenia.

I den problematiske rundkjøringen har det vært 44 ulykker på to år. I 11 av tilfellene endte det med personskader, i alt 16 personer ble behandlet for mindre skader.

Trafikkministeriet i Madrid ønsker å stenge av to av- og påkjøringsveier for å bedre forholdene. De to gatene Alhambra y Maestro Torralba går parallelt med N-332.

Les også: Bodde med granat i huset i 30 år

Lokalt er man ikke sikker på om det vil løse problemene. På det lokale rådhuset i Orihuela Costa, som forøvrig ikke har noen myndighet i denne saken, ønsker man bare en delvis stenging av disse veiene. 

De foreslår at veiene blir gjort enveiskjørte for å sikre flyten i rundkjøringen. Lokalt ønsker man også å vurdere en mini-rundkjøring ved Consum hvor mange i dag bryter trafikkreglene ved å svinge til venstre mot Villamartin.

Beboere i området reagerer sterkt på forslaget om å stenge gatene. De hevder blant annet at dette vil berøre rundt hundre næringsdrivende.

Finn hjelp i vår bransjeguide – her finner du næringsdrivende på Costa Blanca og Costa Calida

– Det eneste man oppnår med å stenge veiene er å stenge inne mer enn 1000 beboere, samt begrave framtida til mer enn hundre personer som har forretningene sin der, uttaler beboere til Informacion.

Beboere avisen snakket med hevdet også at de veiene som foreslås stengt ikke har noe med ulykkene å gjøre. De sa også at mangelen på fortau og gangvei gjør at fotgjengere opplever å bli påkjørt i området. Engasjerte beboere har nå opprettet en grupe på Facebook kalt; No cierre calles Orihuela Costa. 

Trafikkministeriet tar i mot forslag til løsninger fram til 19. januar.