Her er Google sin kamerabil på Costa Blanca

Tar bilder til Street View.

Spaniaavisen

Publisert 2. mai 2013 09:25

ALFAZ DEL PI

Denne uken var Googles spesielle bil innom Alfaz for å ta bilder i urbanisasjoner man ikke tidligere har besøkt. Blant annet i området rundt Den norske skole Costa Blanca.

Vikingposten traff på en hyggelig dame i Google sin kamerabil øverst i Alfaz mandag denne uken. Vi fikk lov å ta bilde av bilen utenpå, men vi fikk ikke en gang lov å se inn på alt utstyret hun hadde i bilen.

– Dette er hemmelige greier. Ingen andre enn oss i Google får se dette. Men du må bare ta bilde av bilen og kameraet, sa damen til oss.
Hun kunne ikke engang si hva hun het.

Les også: Voldsom haglstorm i Alfaz – se video

Med Google Maps Street View kan du utforske steder fra hele verden gjennom 360-graders bilder på gatenivå. Du kan sjekke ut verdenskjente landemerker, se naturlige underverk, gå en tur, ta en tur innom restauranter og små bedrifter og til og med besøke Amazonas!

– Bilen blir kjørt i normal fart, da bildene knipses helt automatisk. Sjåføren tenker ikke på annet enn å kjøre. Bildene blir tatt omtrent hver tiende meter, avhengig av hastighet. Jeg har selv vært i Google-bilen noen dager. Og ja, det er jo bare å kjøre rundt, forteller Ed Parsons, Geospatial Technologist i Google.

– Målet er å skape følelsen av å stå ett spesifikt sted. Mer enn bare å se ett kart ovenfra eller et flyfoto. Du skal føle at du står på et gatehjørne. Samt finne fram ved at du ser bygningene og vet hva du skal se etter, sier Parsons.