Hele 5310 skandinaver registrert i Torrevieja

 ...og for Aud (57) var valget enkelt.

Terje Aspdahl

Publisert 10. mars 2010 17:32

TORREVIEJA

Aud Michaelsen (57) er en av 5310 skandinaver som har valgt å bosette og registrere seg i Saltbyen. Over 50 prosent av innbyggerne er utenlandske innflyttere. Av totalt 103.835 innbyggere er kun 48.494 spanjoler.

Les også: Kommunene må svinge sparekniven

– Jeg valgte Torrevieja fordi min mor kjøpte hus her i urbanisasjon La Siesta i 1989. Det ble mange besøk hit, og da min mor døde i 1998, valgte jeg å ta over huset. Jeg liker meg veldig godt i byen, og min mor har skapt et flott sted her. Det ble til jeg brukte det bare mer og mer, og i 1999 flyttet jeg hit permanent, sier Aud Michaelsen til Vikingposten.

– Byen er veldig interessant med mange forskjellige nasjonaliteter. Selv om jeg gjerne skulle sett at det bodde flere spanjoler her i min urbanisasjon. Klimaet har en stor tiltrekningskraft på meg. Med både revmatisme og astma er det omtrent umulig å bo i Norge høst og vinter. Kulturtilbudet må jeg også få skryte av. Byen har tilbud for nesten en hver smak. Alt i alt er dette en nydelig og hyggelig by, sier Aud Michaelsen.

Les også: Få rabatt på drosjeturen i Torrevieja

Dessuten føler hun seg ganske trygg i Torrevieja. Michaelsen mener det er mye mer synlig politi i gatene enn det hun var vant med fra Norge.
– I tillegg har jeg to hunder her som passer godt på både meg og huset. Det eneste jeg savner er familie og noen venner. Men jeg har sønnen min boende i byen, og venner vil jo gjerne komme på besøk hit. Jeg føler alle behov blir godt dekket her, smiler Aud Michaelsen.

Her er noen andre innbyggertall:
Spanjoler: 48.494
Briter: 12.887
Svensker: 2795
Nordmenn: 2220
Dansker: 295
Finner: 1234