Hanne Krogh har etablert seg på Costa Blanca

Spilte gratiskonsert for Solgården - har selv kjøpt bolig i Spania.

Spaniaavisen

Publisert 3. januar 2013 08:13

ALBIR/VILLAJOYOSA

Hanne Krogh og mannen Trygve Sundbø likte seg så godt på Costa Blanca at de like godt kjøpte seg bolig nord på kysten. I julen har Krogh kombinert ferie og jobb i Spania.

Krogh har turnert Norge rundt med sin førjulskonsert til strålende kritikker fra norsk presse. I romjulen var hun på plass på Costa Blanca for å gi nordmenn i Spania en smakebit. Dessuten ga hun også et godt økonomisk bidrag til ”Wenche Foss sitt Minnefond”. Alle inntektene fra konserten i Minnekirken søndag 30. desember gikk til minnefondet. Både Hanne Krogh og pianist Stein Austrud stilte opp helt gratis.

Få nyhetene på epost når de skjer – meld deg på vårt nyhetsbrev her. Tjenesten er gratis

– Jeg synes Solgården er et fantastisk sted og så gjør de en fabelaktig jobb. De gir et ferietilbud til mennesker som kvier seg for å reise bort fra Norge. Du kan si dette er mitt bidrag til Solgården og deres arbeid. Jeg stiller gjerne opp helt gratis for dem, mye takket være direktør Pablo Sbertoli og hans kone Marianne. De er to flotte mennesker man alltid har lyst å være sammen med, sier Hanne Krogh til Vikingposten.

– Vi er utrolig takknemlige for at Hanne Krogh stiller opp for Solgården på denne måten. Hun tilbød seg å spille denne konserten gratis sammen med sin faste pianist de siste 16 årene, Stein Austrud. Billettinntektene går i sin helhet til ”Wenche Foss sitt Minnefond”. Ideen bak dette fondet er at alle har rett til ferie. Pengene går til å betale ledsagere til psykisk utviklingshemmede som skal på ferie ned til oss her på Solgården. Vi gir en halv million kroner i året til minnefondet. Nå med kjempegod hjelp av Hanne Krogh og hennes musiker, forteller direktør på Solgården, Pablo Sbertoli.

Ser du etter bolig på Costa Blanca eller Costa Calida? Her finner du over 50 boliger til salgs

Og dette kommer ikke til å være siste gangen nordmenn på Costa Blanca kommer til å høre Hanne Krogh synge live. Hun og mannen Trygve Sundbø har kjøpt seg bolig nord på kysten. Begge to har mer eller mindre forelsket seg i området.

– Vi synes begge to at nordre del av Costa Blanca er et fint område. Derfor kjøpte vi bolig her. Trygve har sluttet som journalist i VG og begynt i mitt firma på heltid. Våre yrker gjør det mulig å reise mye frem og tilbake mellom hjemmet vårt i Oslo og boligen her nede. Trygve er en lidenskapelig golfspiller, og jeg er en arbeidsnarkoman som liker å jobbe med nye prosjekter. Det får jeg mye inspirasjon til i disse omgivelsene. Dessuten har vi mange gode venner i området, noe som gjorde valget av sted i Spania lett for oss. Jeg har begynt å lære meg spansk. Det er i respekt for landet man skal oppholde seg mye i fremover, sier Krogh.