Greenpeace pakket inn hotell

Vil tvinge miljødepartementet til å rive ulovlig koloss nær stranden. Se video.

Spaniaavisen

Publisert 13. februar 2009 06:49

Aktivister fra Greenpeace har pakket inn det ulovlig byggede hotellet El Algarrobico i Almería med 18.000 meter grønt stoff. Dette er gjort i et forsøk på å tvinge miljødepartementet til å komme i gang med rivingen av hotellet.

Om lag 60 demonstranter samlet seg på hotellet i Carboneras tidlig på morgenen i går. De brukte seks timer på å dekke til alle de 60.000 kubikkmeterne med betong som hotellbygningen består av. For å komplettere verket satte det opp et stort banner med teksten: “Nasjonalpark uten ulovlig hotell”.

Aksjonen ble gjennomført under oppsyn av både Guardia Civil og lokalpolitiet. Alt gikk rolig for seg, selv om hotellet eiere Azata del Sol, hadde sendt en offisiell klage til myndighetene.

Denne aksjonen er den fjerde i Cabo de Gata-Nijar nasjonalpark, og ble iverksatt for å legge press på miljøminister Elena Espinosa. Greenpeace krever bevis på at regjeringen har til hensikt å møte regionregjeringen i Andalucía for å avtale en konkret dato for riving av hotellet.

Miljødepartementet har svart at de vil samarbeide med regionregjeringen, men at det ikke blir tatt noen avgjørelse om riving før de juridiske sidene rundt hotellets bygging er vurdert. Problemet for lokale myndigheter er at 400 sårt trengte jobber er i fare hvis hotellplanene havarerer.