Foto: Vicente Martinez
Nyheter

Gratis omvisning i Molí de Mànec

Søndag 26. november.


ALFAZ DEL PI

Bystyret i Alfaz del Pi organiserer en to guidede turer i møllen Molí de Mànec førstkommende søndag 26. november. Den første klokken 10.00 som vil være på engelsk, og den andre klokken 12.00 på spansk. 

Aktiviteten er gratis men siden det er begrenset med plasser er det nødvendig på forhånd å melde seg på via e-postadressen: [email protected].

Det anbefales å bruke komfortable klær og sko, fordi ruten til møllen går til fots, en omtrentlig spasertur på 20 minutter. Dette er planlagte besøk for små grupper og hensikten er å formidle historien til melmøllen som ligger i Carbonera-ravinen, som dateres tilbake til slutten av 1700- og begynnelsen av 1800-tallet. 

Under besøket blir det forklart hvordan møllen var organisert, med en øvre etasje til bolig for mølleren og hans familie, og en underetasje, hvor maskineriet og andre elementer som var nødvendige for å male kornet var plassert.

Universitetet i Alicante har vært ansvarlig for de virtuelle rekonstruksjonene, et arbeid som lar besøkende gå inn i fasilitetene og lære om hele prosessen med å forvandle korn til mel.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.