Gjør klart til årets store fest

Alle kan være med - og best av alt: Det koster ingenting.

Spaniaavisen

Publisert 29. juli 2017 07:21

ALTEA

Castell de L’Olla er årets store fest i Altea. I år feires begivenheten 12. august for 31. gang. Alle kan være med, og best av alt, det koster ingenting.

I tillegg til fyrverkeriet, er musikken, himmelen og havet protagonistene i denne begivenheten, som alltid finner sted den andre lørdagen i august på stranden l’Olla. 

– Det hele begynte for 31 år siden da en gruppe venner som kaller seg los cofrades, bestemte seg for å lage fyrverkeri under den tradisjonelle San-Lorenzo festen, sier Àngel Ródriguez Sánchez, som kan skryte av å selv være confrade.

– Siden da har fyrverkeriet blitt en tradisjon. Dette er noe som ligger i blodet til alle som er født og oppvokst i Altea. Festen blir organisert av forskjellige forretningsmenn, og lederen for gruppen er José Pérez Gorgoll, bedre kjent som Picarraco. 

Interessert i det som skjer i Altea? Her finner du 740 saker

Picarraco har en helt spesiell historie. I sine yngre dager var han ute for en alvorlig ulykke da han var med på å trekke lasset med fyrverkeriet ut til sjøen. Plattformene det stod på fløt så langt innpå ham at han ble skåret midt over magen og nesten delt i to.

– Innvollene hans og alt kom ut, alle var sikre på at han ikke ville overleve, men det gjorde han! Da han ble utskrevet fra sykehuset og sendt hjem, ble han sengeliggende i lang tid. Da organiserte han en fest for vennene som hadde vært med på å lage fyrverkeriet for å feire at han var i live, og siden den gang har festen hjemme hos ham noen uker før Castell de L’Olla blitt en tradisjon. Man skulle jo tro at han aldri ville være med på begivenheten mer etter den alvorlige ulykken, men han har vært en frontfigur i alle år. Når jeg sier at denne festen ligger i blodet til alteanerne, så er det sant. Det er umulig å holde seg unna!

Fyrverkeriet varer i 30 minutter, og alle som vil være med er invitert.

– De fleste kommer til stranden med parasoll, mat og drikke i løpet av dagen for å få seg en god plass, og stemningen er til å ta og føle på, smiler Ródriguez Sánchez stolt. Fyrverkeriet varer i hele tretti minutter og er noe man aldri glemmer, det kan jeg love.
Hvert år er det også en konkurranse om hvem som tar det beste fotografiet av fyrverkeriet. Alle kan være med, og premiene består av en helg på hotellene Cap Negret og El Tossal i Altea.