- Gjør for lite for å fjerne manetene fra strendene

Kompassmanetene har inntatt Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 4. juni 2013 06:02

BENIDORM

En spansk turist har levert inn en formell klage til kommuneledelsen i Benidorm etter han svømte rundt i et ”hav” av maneter på Playa Levante sist helg. Store mengder av kompassmaneter hadde da inntatt kysten av badebyen – og slik er det på strekningen fra Torrevieja til Calpe.

En rekke turister tok saken i egne hender og gikk til kinabutikkene for å kjøpe nett til å fange manetene med. I tillegg leverte en av dem inn en formell klage til kommuneledelsen.

Les også: Har observert flere og større maneter

Kommunen sier badevaktene skal si fra hvis det er farlig å bade, og at de manetene som er langs stranden nå ikke er veldig farlige.

Likevel blir opp til ti personer daglig behandlet for at de har vært i berøring med maneter i Benidorm, melder Informacion.

Årsaken til invasjonen av maneter på Costa Blanca er de uvanlig kalde temperaturene man i år har hatt. Dette har gjort at temperaturen i Middelhavet også har vært lavere enn normalt. Manetene har derfor kommet fra Alboran-bukten (sjøen utenfor kysten av Costa del Sol), og drevet med strøm og vind opp til Costa Blanca.

Marinbiologer sier at man må regne med store stimer med maneter også i tiden fremover. Manetene vil ikke forsvinne før vinden og værforholdene snur i havet.